Sunday, January 04, 2009

Red. Jesper Jerkert - Antroposofin En Kritisk Granskning

Jag blev intresserad av att veta mer om antroposofin när jag såg ett debattprogram på kunskapskanalen om antroposofernas rätt att tillverka läkemedel. Jag insåg ganska snart att jag inte hade särskilt mycket på fötterna när jag direkt dissade deras läkemedel. Nu har jag åtminstone läst en bok och tyvärr kan jag bara säga att min syn har inte blivit mer optimistiskt inställd, snarare tvärtom. Men jag lägger ner antroposofi-projektet tills jag klarar stress på ett bättre sätt. Som det är nu blir jag upprörd och får ont i magen bara av att tänka på tokigheterna.

3/5

Labels:

1 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Hej Maliee,

För några kommentarer till den antologi du nämner, se http://thebee.se/pseudovetenskap/ http://americans4waldorf.org/MrStaudenmaier.html och http://www.thebee.se/comments/Hansson-commented.htm

Det är lite besynnerligt att en förening som säger sig verka för folkbildning om vad vetenskapligt tänkande och ett vetenskapligt förhållningssätt innebär i så hög grad ägnar sig åt motsatsen när det gäller antroposofin och talar för att det väl kanske inte är det enda eller ens huvudsakliga motiv som alltid driver föreningen.

10:13 AM  

Post a Comment

<< Home